Bilsemester i USA - Los Angeles
Los Angeles
 

Los Angeles är stort! Samma yta som Skåne har jag hört. Bilfärden från LAX till hotellet i Hollywood gick med hjälp av vår GPS (TomTom Go 930) strålande. Vi checkade in på hotellet och somnade omedelbums.

Vi hade nu sovit...eller...sovit och sovit, jetlagen är förstås i full gång vid det här laget så det blev lite sömn och mycket TV-tittande. Efter frukost bestående av bagel och Fruit-Loops började vi förstås med den oerhört "turistiga" gatan Hollywood Boulevard. Aningen fånigt ställe, men ändå ett måste.

Vi såg Kodak Theater där Oscarsgalan äger rum, vi mötte alla fåniga figurer som springer omkring utklädda till allt från Charlie Chaplin till Wonderwoman och vi jämförde våra handavtryck med bl.a Tom Hanks utanför Grauman's Chinese Theater.

 

Vi drog sedan iväg på den obligatoriska guidade turen kring Hollywoods och Beverly Hills kändiskåkar. Cheesy men kul när vår kunniga chaufförska drog historier om både Ronald Reagan och The Playboy Mansion på Charing Cross Road.
En Star Tour kostar åtskilliga hundralappar men jag måste nog ändå rekommendera detta. Det finns kartor att köpa för att själv utforska med bil, men gatorna är förvånansvärt ringliga och smala så det är lättare om någon annan kör.

Efter turen och en äkta fet och kalorifylld amerikansk lunch bestående av gigantisk burgare och milkshake på klassiska Mels Drive In gick vi in på Hollywood Museum. Här kan man se mängder med prylar, bilder och annat från filmens värld. Coolast var Hannibal Lecters cell i källaren.
Vi fortsatte efter detta vårt strosande på Hollywood Boulevard...in i den ena skitbutiken efter den andra...vi hittade även (av en slump) den klassiska väggmålningen som ni ser till höger.

Efter ett besök i en klassiskt sunkig Liquor Store, där jag köpte några Coors och en halvpava Jack Daniels så drog vi hem och bestämde oss för att dag 1 var avslutad. Man var minst sagt trött...det skulle ta några dagar till innan kroppen synkat sig med västkusttiden.

Tillbaka | Fortsätt

  Grauman's Chinese Theater vid Hollywood Boulevard
 
Reagans hus i Beverly Hills
 
Jag framför klassisk väggmålning i Hollywood