Los Angeles har ca 4 miljoner innevånare och grundades av spanjorer 1781. L A blev amerikanskt först 1846.

Eftersom vi är filmfreaks vigdes dag tre helt åt Universal Studios. Vi hade köpt "Front Line Passes" för runt 100 dollar styck vilket skulle ge oss förtur i alla köer, köer som knappt existerade eftersom vi var där så pass sent på säsongen...men ändå, det kändes lyxigt att få den där plastbricken runt halsen.
Solen sken och vi med den. Trots att kvicksilvret på hotellets rostiga termometer tidigare visat på ca 30 grader redan vid frukosttid, tvekade vi inte - Universal Studios var för oss ett måste! (Vi besökte även Warner Bros Studios, men det blev senare.)

Vi började förstås med rundturen på studioområdet. Lite av en klassisk rundtur med jordbävning i tunnelbanan, hajattacken från "JAWS", flygplanskraschområdet från "Världarnas krig" och Bates Motel och hus från "Psycho". Det blev även ett besök på Wisteria Lane (gatan från där de desperata husfruarna bor).

 

Efter rundturen åkte vi den senaste attraktionen på området; The Simpsons Ride. Efter det löpte vi amok på området och gick på rides som Jurassic Park, Backdraft, Terminator 2, och Shrek. Vi gick även på en föreställning där skådespelardjur och deras tränare deltog. Hundar, fåglar och apor visade ibland ofattbara talanger.
Mot slutet av dagen gled vi in i VIP-kön vid attraktionen Revenge of the mummy. Av någon anledning hade vi väntat oss en lugn färd, så våra skrik av skräck var helt äkta när vagnen drog iväg i en jävla fart! Kul som fanken!

Vi lunchade förstås även denna dag. I anslutning till Universal Studios finns Universal Citywalk där vi käkade på Hard Rock Café. Jodå, american junk food även denna dag. Vi tog efterrätten på Ben & Jerrys. Sedan fortsatte vi belägra Universal Studios innan vi gav upp framåt stängningsdax.

Det här blev sista dagen i L A för nu. Vårt reseschema inkluderade dock ytterligare tre nätter i Los Angeles, men det blev på slutet av resan...två veckor bort.

Nu packade vi väskorna och förberedde oss för morgondagens färd till Las Vegas.

Tillbaka | Fortsätt

  Universal Studios


Hajen anfaller!!!

The Simpsons Ride på Universal Studios